#

Mathleaks Blog

”Med Mathleaks känner jag mig alltid garanterad ett A inför ett matteprov”

15 mars, 2024

Gymnasieeleven Max Sandahl har fått A i alla delprov i matematik sedan han började använda Mathleaks.
– Jag känner att jag har hittat en ultimat studieteknik för matten.

Max Sandahl från Partille går sista året på Naturvetenskapsprogrammet på Sigrid Rudebecks Gymnasium i Göteborg. Redan innan skolstarten visste han att matten skulle kunna bli en utmaning. Sigrid Rudebecks Gymnasium är känt som ett högpresterande gymnasium och de naturvetenskapliga ämnena kräver att eleverna ständigt hänger med i matten.

– Matten är tuff och det är ett stort hopp från högstadiets matte, med helt nya aspekter, säger Max.

Max ville vara förberedd på bästa sätt och började googla runt på nätet för att se om det fanns någon digital läxhjälp för matematik – och hittade Mathleaks.

– Där fanns min lärobok i matte och alla lösningarna på matteuppgifterna från den. Jag tecknade en prenumeration direkt.

Precis som att lösningen till talet står skrivet i lärobokens facit, finns lösningen till mattetalet att tillgå på Mathleaks – här pedagogiskt förklarat i exempelvis bilder.

– Det är ungefär som om någon skulle ge mig ett skrivet recept på en maträtt, men också visa hur man lagar den, steg för steg. Då kommer man ju ihåg receptet mycket bättre.

Bästa läxhjälpen

Max är numera aldrig orolig inför ett matteprov, eftersom han kan testa sina kunskaper i förväg. Ju fler svåra uppgifter han löser med Mathleaks, desto bättre betyg får han.

– Hittills har jag fått A i alla delprov i matte. När man får en massa praktisk erfarenhet av A-frågor, blir proven inte så svåra. Jag känner mig typ alltid garanterad ett A innan ett matteprov, säger Max.

”Ju fler svåra uppgifter jag löser med Mathleaks – desto högre betyg får jag.”

När Max två år yngre lillasyster Stella skulle börja gymnasiet, även hon på Naturvetenskapsprogrammet, bad Max föräldrar honom att ställa upp som läxhjälp med matten. Men eftersom Max jobbar extra på en digital marknadsföringsbyrå samtidigt som han går i skolan och ska hinna med sina egna läxor, blev det tajt med tid för att hjälpa Stella.

– Jag tipsade mina föräldrar om Mathleaks, så nu har min syster också en prenumeration och behöver inte min hjälp med privatlektioner i matte längre, säger Max med ett skratt.

Matematiken viktig för framtiden

Mathleaks hjälper inte bara Max att få bra betyg i matematik, det förbättrar också hans resultat i andra ämnen. Matematiken på Naturvetenskapsprogrammet lägger nämligen en bas för en stor del av de andra kurserna.

– Matten vi lär oss under mattelektionerna använder vi sedan på nästa lektion i fysik eller kemi, förklarar Max. Det är mycket matte involverat i kemi, men ännu mer i fysiken. Där behöver man ha bra koll på den vanliga matten för att klara av kursen. Jag läser fysik 1 och 2 och de är matematiskt tunga kurser.

På matematiklektionerna arbetar Max och hans klasskompisar mer teoretiskt för att förstå grunden av principerna, medan de i fysiken och kemin applicerar de principer de har lärt sig och löser riktiga problem. Så satsningen på matte och Mathleaks har visat sig en väl värd investering för Max.

Max tänker att matten han lär sig i gymnasiet lägger grunden för hans framtida val av vidareutbildning. Som en bonus av att han hittade Mathleaks har han utvecklat en problemlösningsförmåga som han tror han kommer ha stor hjälp av framåt.

– Mathleaks har hjälpt mig att lösa problem och det har i sin tur fått mig att inse att det är okej att ha något eller någon som hjälper mig med problem. Det kommer jag tänka på i framtiden.

Läs också hur eleven Wilma Bäcklund höjt sina matteresultat med Mathleaks!

Lär dig matematik på egen hand, Mathleaks har teori, uppgifter, verktyg och självtester som gör det enkelt!

Du kan besöka vårt läromedel direkt på mathleaks.se/utbildning eller ladda ned vår app

Skrivet av jessica Johansson

Relaterade Inlägg